تلفن تماس:  04135595050

 

 

لوله فولادی

لوله فولادی را می توان لوله استوانه ای بلندی دانست که دو سر باز و تو خالی است و سطحی دایره ای شکل دارد.

لوله در جنس های مختلف پلاستیکی، فولادی، بتنی، پی وی سی، استیل، آلومینیوم و غیره به تولید می رسد. این لوله برای جابجایی و انتقال سیالات استفاده می شود.

لوله های فلزی، لوله هایی هستند که بیشترین استفاده را در لوله کشی صنعتی دارند. این نوع از لوله ها از بهترین موارد در فرآیندهای صنعتی، پالایشگاهی و نیروگاه ها به دلیل استحکام و مقاومت بالا در مقابل گرما هستند.

 

انواع لوله های فلزی

لوله ها دارای انواع مختلفی هستند. لوله های چدنی، آهنی و فولادی را می توان از مهترین انواع لوله ها دانست.

 

لوله های چدنی

لوله های چدنی قدمتی طولانی در حدود 2 قرن پیش دارند. این نوع از لوله ها از چدن و به صورت ریخته گری ساخته شده اند.  بر اساس نوع کابرد این نوع لوله ها می توان مقدار آلیاژ، شکل و گونه آن را تغییر داد.

 در اتصالات مختلف، طول لوله متفاوت می باشد. بیشترین کاربرد لوله ها در سیستم لوله کشی فاضلاب می باشد.

لوله هایی که در سیستم لوله کشی فاضلاب استفاده می شوند دارای انواع مختلفی مانند سرتوپی و دو سر تخت هستند. به لوله های چدنی با سرتوپی و سرتخت به ترتیب لوله های بوشن دار و بدون بوشن نیز گویند.

این نوع از لوله ها معایب و مزایای مختلفی دارند. از جمله مزایای این لوله ها می توان به استحکام و مقاومت بالای آن ها در برابر فشار به جداره آن ها، فرسودگی کمتر آن نسبت به لوله های فلزی اشاره کرد.

از دیگر مزایای لوله های چدنی می توان به استفاده از آن ها در جهت باز گردن و رفع گرفتگی لوله استفاده کرد. قیمت این لوله نسبت به لوله های آهنی ارزانتر است.

علاوه بر مزایای که برای لوله های چدنی ذکر کردیم، این لوله ها دارای معایبی نیز هستند. از جمله این معایب می توانیم به سرعت نصب کند لوله های چدنی نسبت به لوله های آهنی اشاره کنیم.

لوله های چدنی به دلیل تاثیر مواد شیمیایی موجود در فاضلاب زنگ می زنند و این در حالی است که نمی توان از زنگ زدگی آن ها جلوگیری نمود. علاوه بر این، در نصب لوله های چدنی لازم است که از نصب قطعات و اتصالات زیادی استفاده نمود که این مسئله را می توان یکی دیگر از معایب لوله های چدنی دانست.

 

تفاوت ها و شباهت های لوله چدنی توپی دار و سر تخت

  • قابلیت تحمل فشار لوله های سرتخت بیشتر است.
  • لوله های سر تخت به دلیل نداشتن مادگی و لبه های قیطانی و وزن و ضخامت کمتر و نوع پیوند کاربرد بیشتری دارند.
  • لوله های سرتخت به دلیل خاصیت الاستیکی نوع پیوند آن تغییر حرارت بیشتری را نسبت به لوله های دیگر تحمل می کند.

 

لوله فلزی نشکن (DIP)

نوع دیگری از لوله ها وجود دارد که هم اکنون پیشرفت زیادی در آن ها صورت گرفته است. این لوله ها در دهه 1800 میلادی وارد صنعت شدند. قطر این لوله ها بزرگ است و از جنس فولاد کربن ساخته شده اند.

لوله های فولادی را می توان در لوله کشی آب و فاضلاب و در زیر خاک استفاده کرد.

انواع شیوه ها برای ساخت لوله فولادی

برای ساخت لوله های فولادی از روش های مختلفی استفاده می شود. در اینجا به برخی از این روش ها اشاره خواهیم کرد.

 

روش های ساخت لوله فولادی

روش جوش دادن: در این روش ورق های فولادی را دور قالبی می پیچند و بعد از آن درز لوله را لحیم کاری می کنند. این عمل را در اصطلاح جوش دادن می گویند. لوله های که به این روش تولید می شوند، از قیمت مناسبتری برخوردار هستند. با این حال، این نوع لوله ها به اندازه لوله هایی که به روش ذیل تولید می شوند، پایدار نیستند.

روش قالب خمیری و یا بدون درز: در این روش فولاد داغ را وارد قالب کرده و به این ترتیب به لوله شکل داده می شود. در این روش می توان لوله هایی با قطر 500 mm تولید کرد. این لوله ها از قیمت زیادی برخوردار هستند و کیفیت و اطمینان بیشتری دارند.

روش قالب گیری: این روش تولید لوله، روش رایجی نمی باشد. در روش قالب گیری، مایعی داغ را درون قالب ها ریخته و به لوله تبدیل می کنند. این روش به اندازه روش بدون درز قابل اطمینان نمی باشد و به آسانی در برابر ضربه ترک نمی خورد.

 

مزایای لوله های فولادی

لوله های فولادی مزایای مختلفی دارند. دراینجا قصد داریم تا برخی از این مزایا را شرح دهیم:

  • مقاومت فشاری بالا
  • گستردگی سیستم های محافظت در برابر خوردگی
  • امکان تولید وسیع با قطر و ضخامت مختلف
  • فرآیند اتصال دادن نیازمند جوشکار ماهر است
  • امکان فرآیند الکترولیز
  • به کارگیری سیستم های داخلی و خارجی محافظ زنگ زدگی بر قیمت آن می افزاید

 

 

 

 

 

تماس از طریق واتساپ و تلگرام